Nek- en schouderklachten

Nek schouderklachten en dry needling

Nek en schouderpijn zijn veel geziene klachten in het Centrum voor Dry Needling. In de huidige maatschappij met het zitten in krampachtige werkhouding en stress kunnen dergelijke klachten gemakkelijk ontstaan. Als het punt ’voorkomen is beter dan genezen’ is gepasseerd en er een nagenoeg continue spanning zit in de spieren van het nek/ schoudergebied kan de dry needling uitkomst bieden.

Spanning in de nek schouder regio te lijf met dry needling

Een nek schouder regio die gespannen is kent vele triggerpoints in de aangedane spieren. In dit gebied reageren de spieren vaak goed op de dry needling. Bij het plaatsen van de naaldjes is een reactie in de spieren te zien welke vervolgens leidt tot meer ontspanning. Door deze ontspanning bewegen de nek en de schouder een stuk beter en komt er weer evenwicht in de aangedane regio.

Uiteraard blijft vervolgens preventie van de klachten een belangrijk thema. Klachten die we behandelen in dit gebied zijn o.a. slijmbeursontsteking, peesontsteking, nekhernia, schouderinklemming (impingement) en frozen shoulder.

Dryneedling gecombineerd met de acupunctuur is voor het wegnemen van eventueel dieperliggende oorzaken vaak nog effectiever.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur ons een e-mail of bel:

Hans van Schaik
06-23639305 (Zeist)

Bas van Dijk
06-11014978 (Amersfoort, Utrecht)

Stuur een e-mail