Lage rugklachten

Dry needling bij lage rugklachten

Op de rug zit aan weerszijden van de wervelkolom een grote spier. De musculus errector spinae. Bij klachten laag in de rug zitten op deze spier vaak veel triggerpunten die goed op de dry needling techniek kunnen reageren. In combinatie met het toepassen van de dry needling op de bovenste bilspieren wordt het gebied meer ontspannen en kunnen de klachten al snel een stuk minder worden.

Acuut en chronisch

Bij acute klachten zoals spit, kan het toepassen van de dry needling vaak een spectaculair effect geven.  Een korte en krachtige behandeling zorgt vaak voor snelle ontspanning van de spierknopen.

Ook bij chronische rugklachten werkt de dry needling vaak goed, zeker in combinatie met de acupunctuur. De acupunctuur kan er voor zorgen dat  ook de oorzakelijke factoren worden aangepakt. Uiteraard vind toepassing van deze techniek allen plaats na overleg met jou.

Na de dry needling behandeling zullen wij de bewegingen en oefeningen bespreken die belangrijk zijn voor de doorbloeding van de rugspieren. het mooist is natuurlijk als je thuis deze oefeningen uitvoert. We weten hoe lastig dat vaak is, maar zullen het toch promoten.

Maak nu een Dry Needling afspraak

Meer weten?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur ons een e-mail of bel:

Hans van Schaik
06-23639305 (Zeist)

Bas van Dijk
06-11014978 (Amersfoort, Utrecht)

Stuur een e-mail