Nek- en schouderklachten

Schouder klachten en dry needling

Nek en schouder pijn zien wij veel in het Centrum voor Dry Needling. In de huidige maatschappij met veel zitten in krampachtige werkhouding en stress kunnen dergelijke klachten gemakkelijk ontstaan. Als het punt voorkomen is beter dan genezen is gepasseerd en er een nagenoeg continue spanning zit in de spieren van het nek/ schoudergebied kan de dry needling uitkomst bieden.

Spanning te lijf met dry needling

Een nek schouder regio die gespannen is kent vele triggerpoints in de aangedane spieren. In dit gebied reageren de spieren vaak goed op de dry needling. Bij het plaatsen en stimuleren van de naaldjes is een reactie in de spieren te zien, de zogenaamde switch. Na deze aanspanning treedt vervolgens een ontspanning op in dat deel van de aangedane spier. Door deze ontspanning bewegen de nek en de schouder een stuk beter en komt er weer evenwicht in de aangedane regio.

Voorkomen is beter dan genezen

Uiteraard blijft vervolgens preventie van de klachten een belangrijk thema. Wij zullen rekoefeningen en andere oefeningen adviseren die ervoor zorgen dat er meer kans is dat de klacht wegblijft.

Klachten die wij behandelen in het gebied van de nek en schouder zijn onder  andere slijmbeursontsteking, peesontsteking, nekhernia. Ook schouderinklemming (impingement) en de frozen shoulder.

Dry needling gecombineerd met de acupunctuur is vaak nog effectiever. Het flexibel gebruik maken van beide technieken is de kracht van het Centrum voor dry needling. De acupunctuur zorgt voor de ontspanning in de dieper gelegen structuren .

Voor meer informatie over de dry needling bij nek en schouderklachten.

Bron: Pijn.nl 

Maak nu een Dry Needling afspraak

Meer weten?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur ons een e-mail of bel:

Hans van Schaik
06-23639305 (Zeist)

Bas van Dijk
06-11014978 (Amersfoort, Utrecht)

Stuur een e-mail