Bas van Dijk Specialist Dry Needling

In 1991 ben ik gestart als fysiotherapeut en in het jaar 2001 ben ik begonnen te werken als gediplomeerd acupuncturist In Utrecht en Amersfoort. In 2007 heb ik de opleiding dry needling aan de Nederlandse Artsen en Acupunctuur Stichting gevolgd en ben ik gestart met het toepassen van de dry needling in de praktijk.

Dry Needling in Utrecht en Amersfoort

In 2011 heb ik mij verder bekwaamd in de dry needling middels een volledige opleiding bij instituut Frank Timmermans in Domburg.

Sinds 2007 behandel ik wekelijks tientallen mensen met nek/schouderklachten en klachten rond de elleboog , de zogenaamde tennisarm.  Het bijzondere aan de dry needling is dat er vaak vrijwel meteen bij de eerste behandeling resultaat is.

Desgewenst kan ik u informeren over het eventuele nut van toegevoegde acupunctuur in relatie tot uw klacht. Door middel van het gecombineerd  toepassen van de acupunctuur is het goed mogelijk de klacht op een dieper niveau aan te pakken.

Werkwijze

In de behandeling dry needling ik gebruik van een combinatie van de volgende technieken.
  • Bindweefsel massage
  • Dry needling
  • Manuele technieken
  • Stimulatie
Bij gespannen spierweefsel en actieve triggerpunten is vaak het bindweefsel in de bovenlaag strak gespannen.
De behandeling start ik vaak met een korte en milde bindweefsel massage om dit weefsel wat losser te maken ten opzichte van het onderliggende spierweefsel. Het effect van ontspanning is vaak snel al te merken doordat de spieren zachter worden.
Ik pas de dry needling toe op verschillende plekken in de gespannen spieren. Dit zijn vaak meerdere spieren in het gevoelige gebied
Als ik alle triggerpunten heb behandeld voer ik enige bewegingspatronen uit. Deze bewegingen zijn afgeleid van de manuele therapie . De vloeiende technieken zijn onderdeel van een natuurlijk bewegingsmechanisme
De laatste 10 minuten van de behandeling maak ik gebruik van elektrostimulatie op de naaldjes.  Het doel van deze techniek is de doorbloeding flink te bevorderen.
Dit geeft een prettig tintelende sensatie.
Het kan zijn dat er in de loop van de sessies toch klachten blijven bestaan. Soms zit de oorzaak wat dieper in het systeem. In overleg kan ik de acupunctuur inzetten.
Na een aantal combinatie behandelingen volg evaluatie. In overleg kan dan besloten worden de behandeling te staken of door te zetten. Uiteraard is dit afhankelijk van het resultaat tot dan. Ik doe mij uiterste best om te zorgen dat je klacht minder wordt.

Werkzaamheden als acupuncturist in Utrecht

www.acupunctuurpraktijk.nu, Acupunctuur in Utrecht

In Leidsche Rijn Utrecht ben ik actief binnen het netwerk Maximaal Gezond Hier komen regulier en complementair samen. Zo krijgen de Dry Needling, Fysiotherapie en Acupunctuur een stevige plaats in de wijk. In dit interview, afgenomen door ”De stad Amersfoort” lees je meer over mijn visie en de cross-over tussen de dry needling en acupunctuur in Amersfoort.

Maak een afspraak met Bas van Dijk

    bas van dijk dry needling amersfoort utrecht