Tenniselleboog

Bij een tenniselleboog is er sprake van gespannen spieren, triggerpunten op de strekspieren van de pols. Bij de aanhechting van deze spieren op de buitenkant van de elleboog  zit de irritatie die de typische tenniselleboogklachten geeft.

Het spontane, of natuurlijke herstel bij een tenniselleboog is 6 tot 12 maanden. Dat is als u er niks aan doet en weinig tot geen belasting gebruikt. Des te meer reden om er wat aan te laten doen.

Klachten die bij een tenniselleboog kunnen horen zijn;

  • Pijn aan de zijkant van de elleboog
  • Klachten bij het maken van en stevige vuist
  • Ochtendstijfheid
  • Uitstraling vanuit de elleboog richting de elleboog en/of hand

Niet lang geleden was er bij een tenniselleboog aanname dat er sprake is van een ontsteking van de lokale spieren/pezen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit niet het geval is. Er komt steeds meer bewijs dat dit soort klachten wordt veroorzaakt door triggerpoints en myofasciale pijn. Dit gegeven maakt dat een tenniselleboog zich uitstekend leent voor behandeling met dry needling.

Wat kan de dry needling doen?

Door een aantal specifieke triggerpunten op de spieren te manipuleren met naaldjes treedt een aanspanning in een deel van de spieren op, vrijwel direct gevolgd door een ontspanning. Samen met oefeningen die men thuis kan doen , gericht op het rekken van deze spieren, kan de klacht snel minder worden. Na een 2- a 3 tal behandelingen met dry needling is er vaak een goed resultaat.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur ons een e-mail of bel:

Hans van Schaik
06-23639305 (Zeist)

Bas van Dijk
06-11014978 (Amersfoort, Utrecht)

Stuur een e-mail