Tenniselleboog

Dry needling bij een tenniselleboog

Bij een tenniselleboog is er sprake van gespannen spieren, triggerpunten op de strekspieren van de pols. Bij de aanhechting van deze spieren op de buitenkant van de elleboog  zit de irritatie die de typische tenniselleboogklachten geeft.

Het spontane, of natuurlijke herstel bij een tenniselleboog is zes tot twaalf maanden. Dat is als u er niks aan doet en weinig tot geen belasting gebruikt. Des te meer reden om er wat aan te laten doen en niet af te wachten.

Klachten die bij een tenniselleboog kunnen horen zijn;

  • Pijn aan de zijkant van de elleboog
  • Klachten bij het maken van en stevige vuist
  • Ochtendstijfheid
  • Uitstraling vanuit de elleboog richting de elleboog en/of hand

Niet lang geleden was er bij een tenniselleboog aanname dat er sprake is van een ontsteking van de lokale spieren/pezen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit niet het geval is. Er komt steeds meer bewijs dat dit soort klachten wordt veroorzaakt door triggerpoints en myofasciale pijn. Ontstekingsremmende injecties zullen met deze wetenschap niet aanslaan. Bovendien maakt het feit dat er triggerpunten in de spieren zitten het zeer aannemelijk dat een tenniselleboog zich uitstekend leent voor behandeling met dry needling. Wij merken dat bij het Centrum voor Dry Beeldig. Simpelweg om het feit dat onze therapie vaak werkt!

Wat kan de dry needling doen

Door een aantal specifieke triggerpunten op de spieren in de onderarm te manipuleren met naaldjes treedt een aanspanning in een deel van de spieren op, vrijwel direct gevolgd door een ontspanning. Samen met oefeningen die men thuis kan doen , gericht op het rekken van deze spieren, kan de klacht snel minder worden. Na twee a drietal behandelingen met dry needling is er vaak een goed resultaat. De kracht van de behandelingen door de fysiotherapeuten en acupuncturisten in het Centrum voor Dry Needling is een bredere kijk op de klachten. Zo kan in overleg tevens gerichte acupunctuur worden toegepast om het effect nog groter te maken.

Maak nu een Dry Needling afspraak

Meer weten?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur ons een e-mail of bel:

Hans van Schaik
06-23639305 (Zeist)

Bas van Dijk
06-11014978 (Amersfoort, Utrecht)

Stuur een e-mail