Wat is Dry Needling?

Wat is dry needling

Dry needling is een behandeling, welke zich kenmerkt door het inbrengen van speciale gesteriliseerde fijne naalden, door de huid heen, op specifieke plaatsen, myofaciale triggerpoints, of spierverhardingen genoemd in onderliggend spierweefsel, met als doel het wegnemen of verlichten van pijn en andere sensaties.

Dry needling is een effectieve techniek voor behandeling van spierpijnen en spiergerelateerde klachten, waarbij lokale verkrampingen in spieren (“spierknopen”) en/of uitstralende sensaties optreden.

Dry needling kan worden toegepast bij: stijve gewrichten en spieren (b.v. na een sportblessure, aanrijding, operatie,RSI / CANS, klachten van nek, schouder, arm, elleboog (b.v tennis – / golfersarm), onderarm, pols, klachten van de lage rug, heup, knie, onderbeen, hielspoor en andere voetklachten.

Het inbrengen van het naaldje voelt u niet tot nauwelijks. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dit aanspannen wordt een twitch genoemd

Je zou kunnen zeggen dat dry-needling een Westerse vorm van acupunctuur is. In beide therapieen wordt de huid doorboord met een naald, dus puur qua definitie is dry needling hetzelfde als acupunctuur.

Lees meer over de  verschillen en overeenkomsten van acupunctuur en dry needling.

Interesse? Maak een afspraak bij het centrum voor dry needling in Amersfoort, Utrecht of Zeist

Meer weten?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur ons een e-mail of bel:

Hans van Schaik
06-23639305 (Zeist)

Bas van Dijk
06-11014978 (Amersfoort, Utrecht)

Stuur een e-mail